MedIQ

Katie McCurdy MSc hallgató az USA-ban és az ember-számítógép kapcsolattal foglalkozik. Eközben pedig betegként aktív szereplője az egészségügyi rendszernek. Mivel az ő szakterülete az információ, gondolta krónikus betegségét (myasthenia gravis) és a saját állapotát egy infografika formájában foglalja össze az orvosának, ahol egy időskálán látjuk, mikor milyen kezelést kapott, színkód alapján mutatja az életminőségét és még számos részlet felfedezhető rajta.

El is vitte az orvosához, kíváncsian vártuk az eredményt. Arról számolt be, hogy míg máskor sok tünetet vagy fontosabb részletet kifelejt a beszélgetésből, most egy nagyon rendezett diskurzus folyt a kezelőorvossal, aki így jobb rálátást kapott a beteg állapotára ráadásul időben is tágabb viszonylatban.

Ki mit gondol? Itthon az orvosok többsége örülne az ilyen hozzáállásnak?

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr434332316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása