MedIQ

Írtam már arról, hogy a Google+-on van esetbemutatással foglalkozó orvosokból álló csoport, hiszen ott nagyon könnyű meghatározni, kik láthatják csak az adott esetet, üzenetet. Arra a bejegyzésemre jött egy komment egy spanyol orvostól, aki elmondta, Facebook-on is van zárt, esetbemutatásokra szakosodó csoport, amihez felvételt is kértem és nyertem.

Amerikai barátaim egyből írták Twitteren, hogy az ottani szabályok szerint ezek biztosan nem használhatók esetbemutatásra az USA-ban, nálunk viszont nincs ilyen jellegű szabályozás. 

Ahogy lenni szokott, gondolom egy botrány kell ahhoz, hogy a döntéshozók elgondolkodjanak ezen. Merthogy a módszer alapvetően nagyon hasznos tud lenni, de jó lenne ismerni a korlátait.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr983363245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drHorváthTamás · http://drhorvathtamas.com/ 2011.11.12. 17:07:27

Szerintem teljesen felesleges a túlzott USA szabályozás. Nem igazán értem, hogy anoním módon, a képalkotók eredményeiről az adatokat, a szöveget painttel, photoshoppal, vagy valahogy kiradírozva miért aggályos jogi szempontból egy esetet bemutatni facebookon. Amíg az illető beteg nem beazonosítható, addig semmi gond nincs, csak ennyit kellene tudatosítani a csoport tagjaiban.

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2011.11.13. 09:39:32

Igazad van! Szerencsére nálunk úgy működik, ahogy írod.

drHorváthTamás · http://drhorvathtamas.com/ 2011.11.13. 10:20:26

@Meskó Berci: A szabályozás helyett viszont hiszek az ajánlásokban. Ami csak útmutatás, semmi több, a felelősség egyéni.
süti beállítások módosítása