MedIQ

Az MR1 Arcvonások című műsorában volt hallható interjúm tegnap, amit ma 23:05-kor ismételnek meg. Az interjú meghallgatható a rádió oldalán is.

Még alig száradt meg a tinta az orvosi diplomáján, de már világutazóként tart előadást arról, hogyan használható a világháló és a közösségi média az orvoslásban. A most 26 éves orvos hat-hét évesen döntötte el, hogy kutatóorvos akar lenni, jelenleg a Debreceni Tudomány Egyetemen PhD-tanulmányokat folytat. Tavaly közel hetven előadást tartott, negyedét külföldön – többek között New Yorkban, a Yale Egyetemen, Genfben, a WHO központjában, Kanadában és Olaszországban. Miközben genetikával foglalkozik, orvosi blogot ír angolul és magyarul, valamint nemzetközileg is népszerű weboldalt szervez, ahol a betegségekről és a lehetséges terápiákról írnak közérthetően. A MedIQ oldal szerkesztése nemzetközi team munkája, egy-egy problémaleírást önkéntes szakemberek fordítanak, így szinte mindenki a saját nyelvén olvashat fontos információkat, betegek és orvosok találhatnak egymásra, konzultálhatnak, ötleteket adhatnak egymásnak. A Scienceroll című blogja különdíjas lett a Medgadget Weblog Awards-on, az orvosi blogok világversenyén a legjobb új blog kategóriában.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr462932018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicafm 2011.05.28. 11:35:12

Ssia Berci.
Remélem jó helyre írok.Kezdő netező és bőrbeteg hölgy vagyok.Szeretnék gratulálni az elért sikerekhez amikről a riportból értesültem.Persze én is kapaszkodnék mindenbe,hogy többet megtudjak a betegségemről és végül gyógyulhassak.Hova írhatok,küldhetek leletet,adatot.köszönöm.
CICA.

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2011.05.30. 14:14:51

Köszönöm szépen! Én a varoszoba.hu közösségi oldalt javasolnám, ahol meg lehet osztani történeteket hasonló cipőben járó betegekkel.

cicafm 2011.06.01. 10:47:17

@Meskó Berci: Köszönöm a válaszod,megpróbálom.
süti beállítások módosítása