MedIQ

Jay Parkinson volt az első online doki, az első igazán online praxissal. Be lehetett nála regisztrálni és az első személyes találkozó után már online is nyitott volt az orvos-beteg kommunikációra. A Hello Health praxisából kész franchise lett. Nemrég mesélt el egy érdekes sztorit.

2007-ben fejezte be a rezidensképzését a Hopkins-on és visszament New York-ba, hogy saját háziorvosi praxist nyisson. A rezidens fizetése kb. havi 230 000 Ft-nak felelt meg. Kb. 300 000 Ft-ból hozta létre weboldalát, meg az online praxisának minden elemét, és nagyon kevés volt a fenntartási költsége, így pár nap múlva már profittal működött. Amiket maga emelt ki a rendszeréről:

  1. Betegek megnézik a weboldalát
  2. Látják a Google Kalendáriumát
  3. Választanak időt és beírják a tüneteiket
  4. Az iPhone jelezte ezt neki
  5. Házhoz ment
  6. Paypalon keresztül fizettek neki
  7. E-mail-en, videochaten, IM-en keresztül tartották a kapcsolatot éves díj fejében

Aztán valaki feljelentette, hogy narkotikumokat ír fel internetet keresztül. Természetesen nem így volt, írt fel narkotikumot, de jól ismert betegeinek. Össze kellett szednie a jelentéseit, papírokat, amik a Macbook-ján meg is voltak, egy PDF-ben elküldte az állami testületnek és meg kellett jelennie, válaszolni kérdésekre. A testület konklúziója az volt, hogy nagyszerű kezdeményezés ez a praxis és sok sikert kívántak hozzá.

Persze a módszer csak bizonyos egészségügyi rendszerekben képzelhető el, így például hazánkban csak nagyon nagyon nehezen...

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr512798109

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan vegyem rá barátnőmet, forduljon pszichológushoz? 2011.04.07. 12:32:54

Van-e valami jó tippje, hogy vegyem rá barátnőmet, forduljon pszichológushoz? Neki ez ciki, ugyanakkor ő is tudja, hogy rászorulna. Az önértékelése a béka feneke alatt van, amit megdobott még egy egészségi trauma, plusz egy szakítás. Egy fogamzásgátló ...

Trackback: Ki beteg? Ki egészséges? 2011.04.07. 12:32:11

Kétségtelen, hogy a pszichológia inkább betegségközpontú (még ha vannak is ma már törekvések az ellenkezőjére). Érthető módon nagyobb figyelmet szentelünk a zavarok meghatározásának, megértésének, gyógyításának, hiszen addig van dolgunk, amíg baj van. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sátán meg a Jocó 2011.04.07. 14:21:27

Miért is?

Nem hiszem, hogy ne lenne annyi megfelelő keresetű, internetet készség szinten használó júzer, aki ne tudna eltartani egy ilyen dokit.

Akkor másfajta nehézségekre gondolt a kedves posztíró?

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2011.04.07. 15:13:04

Én arra gondoltam, hogy egyrészt franchise rendszer itt szinte esélytelen, hogy létrejöhessen, másrészt ha az amerikai egészségügyi rendszer ennyi negatívumot/kifogást talált benne (érdemes elolvasni Jay eredeti posztját), akkor vajon a magyar mennyit fog.

Sátán meg a Jocó 2011.04.08. 09:17:04

@Meskó Berci: igazad van, lusta voltam elolvasni Jay eredeti posztját.

Csak hirtelen olyan remény töltött el, hogy TALÁN nem kell 40fokos lázzal a drágadoktorúrral egy kötetlen beszélgetésre vágyó, vagy a gyógyszertárban a fél készletet felvásárló, kisunokák életéről messzemenő részletességig beszámoló, nyugdíjasokra várni... miközben már duplán látok és két percet adok neki, mielőtt lehányom...

na mindegy, közben észrevettem ám, hogy a bilibe lóg a kezem!!!
süti beállítások módosítása