MedIQ

Hihetetenül brilliáns megoldással állt elő az amerikai Alivecor, melyet most mutatnak be Las Vegas-ban. Az iPhone-t be kell csúsztatni egy műanyag tokba, letisztítani az elektródákat, elindítani az alkalmazást és a kézben tartva vagy a mellkasra téve gyönyörűen le lehet húzni egy EKG-t.

Sokszor olyan alkalmazásokról, innovációkról lehet hallani, melyek lenyűgözőek, de a gyakorlatban valószínűleg sohasem lesznek felhasználva. Ez éppen az ellenkezőjére példa. 100 dollár (azaz kb. 20 000 Ft) körüli áron fogják forgalomba hozni. Gondoljuk csak el, milyen hasznos lehet egy ilyen gyorsan, egyszerűen használható, klinikailag validált EKG készülék (ha valaki húzott már le EKG-t "modernkori" módszerekkel, az tudja, miről beszélek).

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr332567753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lpt1 2011.01.07. 23:45:27

Hát igen, lassan itt az ideje, hogy a gyógyítás legdrágább, ugyanakkor messze legkevésbé hatékony láncszeme nyugdíjba vonuljon.

Az is igaz, hogy nem az iPhone fogja leváltani :) Ez játéknak jó, de döntés nem hozható a mért adatok alapján.

TamásD 2011.01.08. 10:21:18

Főleg mert csak egy elvezetéses, tehát durva tájékoztató információn kívül másra nem jó.

agresszív hájfej, legalább mozgott aznap valamit 2011.01.08. 13:32:06

Hű ez nagyon jó ötlet :) nagyon beindult a technológia, mióta bivajerős gépek férnek el a zsebben.

lpt1 2011.01.08. 18:59:43

@lebowski71: Nem én kiabálok, az Apple:

THE IPHONE SOFTWARE AND IPHONE SOFTWARE UPDATES ARE NOT INTENDED FOR USE IN THE OPERATION OF NUCLEAR FACILITIES, AIRCRAFT NAVIGATION OR COMMUNICATION SYSTEMS, AIR TRAFFIC CONTROL SYSTEMS, LIFE SUPPORT MACHINES OR OTHER EQUIPMENT IN WHICH THE FAILURE OF THE IPHONE SOFTWARE OR IPHONE SOFTWARE UPDATES COULD LEAD TO DEATH, PERSONAL INJURY, OR SEVERE PHYSICAL OR ENVIRONMENTAL DAMAGE.

És ha az alap operációs rendszer nem megbízható (nem azért, mert Apple vagy iPhone), hogy lehetne az egy rajta futó alkalmazás? Kicsit késik a mintavételezés, mert elindul valami a háttérben, torzul a mért jel alakja, vegyen be egy gyógyszert? Fél óra múlva sem javul a jelalak, vegyen be még egyet?

pgergely 2011.01.11. 16:37:55

Ebből hogyan lesz 12 elvezetéses EKG? Csilli-villi a cucc, de legfeljebb valami durva ritmuszavar észlelésére jó, annak viszont más tünetei is vannak. Sokallom érte még a 100 USD-t is, mivel diagnózist bajos rá alapozni, másra meg minek?
süti beállítások módosítása