MedIQ

Space Food: The Best and Worst (Boing Boing): Az űrprogramok résztvevői mindig is speciális étkekkel voltak ellátva, egyrészt mert ennyire elzártan is egészségesnek és jól tápláltnak kell maradniuk, másrészt nem lehet cél, hogy naponta ötször vegyék elő az ürítőzsákot. Minden, a szendvicstől a desszertig, kockásítva lett.

The shroud of retraction: Virology Journal withdraws paper about whether Christ cured a woman with flu (Retraction Watch): Speciális történet ez. A Virology Journal olyan cikket közölt, melyben a szerzők azon morfondíroztak, a Bibliában is említett nő, akit Jézus gyógyított meg, valójában milyen betegségben is szenvedett. A cikk első referenciája maga a Biblia, ami kicsapta a biztosítékot tudományos körökben. Végül a lap főszerkesztője és a szerzők is visszavonták a cikket.

6 Ways Eye Tracking Is Changing the Web (Read Write Web): A szemmel rajzolás művészeti oldala és azok a lehetőségek, amiket az ilyen eszközök tartogatnak a mozgássérült embereknek.

Social Media in Health and Medicine: Medlibs Round 2.7 (Highlight Health): A "Nagyvizit" az orvosi blogoszféra évek óta zajló mega gyűjteménye, melyben hétről hétrő összegyűjtik a legjobb bejegyzéseket. A mostani rész a web 2.0-re fókuszál.

Yurina health care robot promises to help lift, terrify patients (Engadget): Japánban befellegzett a beteghordozóknak.

 

Before You Start a Hospital Blog (33 charts): Ha esetleg valaki kórházának szeretne blogot létrehozni, ez a bejegyzés tartalmazza az aranyszabályokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr1002238977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása