MedIQ

Nemrég olyan szoftverről írtam, mely online szövegekben, blogokban a depresszió, az öngyilkossági szándék nyomait keresi anélkül, hogy olyan egyértelmű kifejezéseket kutatna, mint a depresszió vagy öngyilkosság. Az egyik legújabb ilyen jellegű alkalmazásról a New Scientist írt. E szerint több száz millió Twitter üzenetet elemeztek az USA-ban és a pozitív/negatív szavak aránya alapján vizualizálták a nemzet lelkiállapotát, méghozzá időben változó formában.

Nagy hiányossága ennek a módszernek, hogy szavakat vizsgál. Így ha valaki azt írta, I'm not happy, azt pozitívnak veszi a happy szó megjelenése miatt, a szövegkörnyezetet nem tudja értelmezni, ami lényegében alkalmatlanná teszi a kitűzött cél elérésére. Viszont jó út lehet azon alkalmazások felé, melyek a potenciálisan, például önmagukra veszélyes, de online is írogató egyénekre fel tudják hívni a figyelmet. 

A videón a változást látjuk, zöld szín jelzi a vidámabb, míg piros a szomorúbb területeket.

További olvasmány:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr932174728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nál 2010.07.26. 11:00:04

A két Dakota nem túl vidám állam...
süti beállítások módosítása