MedIQ

Számos példa van arra, hogyan használható a Twitter orvoslásban és egyre több orvos kezdi aktivizálni magát Twitteren. Egy új lista a követők, a retweet-ek száma és egyéb jegyek alapján osztályozza a Twitterező orvosokat (több mint 1100-at). Bekerültem az első 5-be, de elég dinamikusan változik a lista.

Nálunk a yamm.hu szerint mindössze két felhasználó írta bele a saját leírásába, hogy orvos. Egyébként sem tobzódunk, néhány kivételtől eltekintve kevesen vagyunk fent. De az az igazság, hogy még nem igazán térül meg magyarul orvosként twittelni (kevés beteg, kevés kolléga aktív).

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr502158983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drHorváthTamás · http://drhorvathtamas.com/ 2010.07.19. 13:34:35

Gratulálok a helyezéshez Berci! :)

Egyetértek azzal, hogy Magyarországon nem igazán pörög az orvosi, egészségügyi twitterezés. De egyre inkább azt gondolom róla, hogy érdemi orvos-beteg kommunikációra nem is alkalmas. Ezen a területen inkább csak mint mikroblog, esetleg egészségügyi marketing szerepkörben használható. De ez utóbbi itthon valóban nem térül meg, amíg relatív kevés embert lehet vele elérni.

De a mikroblog része szerintem így is jó, hasznos. Sok jó cikkhez a twitter révén jutok csak el.

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2010.07.22. 14:42:40

Nem tudok sajnos, én is az adott szakma legjobb Twitterezőinek saját Twitter listáit szoktam nézegetni.
süti beállítások módosítása