MedIQ

Genetikanap

Meskó Berci 2010.07.08.

A 23andMe genetikai cég megrendelőinek genetikai adatai felhasználhatók kutatásban, sőt az eredményeket publikálták is a PLoS Genetics lapban. A rengeteg vevő orvosi és genetikai adatának kombinálása érdekes következtetésekhez vezetett. Találtak például olyan génvariánst, mely a szemszínt határozza meg, vagy a haj göndörségét, illetve azt is, spárga evése után furcsa szagú vizeletet érez-e a páciens. De messze a legfurcsább génvariáns az, mely azt határozza meg, a delikvens hajlamos-e tüsszentésre a fénybe/napba nézéskor...

Hatalmas amerikai szervezetek közreműködésével született meg a GINAhelp.org, egy weboldal, ahol az amerikai törvényhozásban elfogadott, a genetikai alapon történő diszkriminációt kizáró törvénycsomag részletes magyarázata található meg.

És végül az Age of the Genome BBC sorozat második része felkerült a Youtube-ra is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr452128553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása