MedIQ

Úgy egy éve a New York Times egyik szerkesztője érdekes Twitteres történeteket keresett. Én abban az időben klinikai gyakorlatomat töltöttem és találkoztam egy érdekes esettel. 16 éves fiúnak akut hasnyálmirigygyulladása volt már hatodszorra (!). Kíváncsi voltam, hogy a Twitter aktív doktorai mit gondolnak, tudok-e a tippjeik alapján ötleteket adni a klinikuscsapatnak. Nagyon sok ötlet érkezett és végül a microlithiasis, az epeutakban lévő apró kövecskék, tűnt a legjobbnak ezek közül.

A szerkesztőnek megtetszett ez a sztori és most a New York Times hozta le a Twitter különböző felhasználásairól szóló cikket:

Some people are even using Twitter for more urgent questions. Bertalan Meskó, a medical student at the University of Debrecen in Hungary, wrote a post about a patient with mysterious symptoms: “Strange case today in internal medicine rotation. 16 years old boy with acute pancreatitis (for the 6th! time). Any ideas?”

Within hours, specialists worldwide had responded, suggesting gallstones, lupus or growths on the pancreas. One of the suggestions helped the doctors with a diagnosis.

“It would have been impossible to find that specialist through e-mail, because we had no idea who to contact,” Mr. Meskó said.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr471811108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.03.07. 20:15:46

És immáron a NY Times cikkében is :)

Egyébként ilyen esetekben tényleg remek a Twitter. Ha valami nagy horderejű esemény történik a világon (legutóbb pl. a chilei földrengés) egy médium sem vetekedhet a gyorsaságával.
süti beállítások módosítása