MedIQ

Dr. Horváth Tamás a légcsőmetszés történetét mutatja be képekben.

A Mikron blogon 2010 legnagyobb várható tudományos eredményeiről olvashatunk köztük a rákgyógyításról és az űrkutatásról.

Az Origón a 2020-ra várható tudományról írnak, kiemelve a személyre szabott orvoslás lehetséges előnyeit.

A Thermohelm olyan bukósisakokat fog árulni, melyek ütközéskor lehűtik a viselő fejét, mivel azokra a tanulmányokra alapoznak, melyek szerint a hypothermia (az átlagosnál alacsonyabb testhőmérséklet) jobb kimenetelhez vezet traumatikus agysérüléseknél. Hogy ez balesetnél közvetlenül aktiválva nyújt-e előnyt, ez még eldöntendő kérdés.

Az Index számolt be arról, hogy svájci és német kutatók mesterséges DNS-t állítottak elő. A nanotechnológia előretörése egyre inkább kikerülhetetlen.

Egy amerikai blogger arról ír, milyen veszélyekhez vezethet, amikor celebek adnak az embereknek ellenőrizetlen egészségügyi tanácsokat.

Végül pedig egy érdekesség a prionokról, melyek örökítőanyag nélkül okoznak súlyos betegségeket (szivacsos agyvelőgyulladás). Kiderült, bizonyos mértékben evolúció is megfigyelhető a prionoknál, azaz élet nélkül is jelentkeznek a Darwin által leírt hatások. 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr671688634

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A fejfájás a sürgősségi ellátás szemszögéből 2010.01.21. 18:02:38

Fáj a fejed? Vegyél be egy... ismerjük mindannyian. A fejfájás szinte mindenki életében jelen van, van akinél gyakori van akinél ritka. A fejfájás számos ok miatt kialakulhat, kezdve a legbanálisabbtól (időjárás változás, front) a legkomolyabbig (...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása