MedIQ

2008 októberébem indítottam el a Webicina.com oldalt, a világ első és még mindig egyetlen web 2.0-es orvosi információs szolgáltatását. Egyre többen keresnek orvosi információt online és szerettem volna megkönnyíteni a dolgukat legyenek akár orvosok, akár betegek. Olyan forrásgyűjteményeket és állandóan frissülő híroldalakat készítek (magyarul is), melyek egy-egy betegségre vagy szakterületre koncentrálnak. Írt a Webicináról a Magyar Orvosi Kamara, a Debreceni Egyetem és a Felvi.hu is. A 2009-es történéseket, fejlesztéseket hivatott ez a bejegyzés összefoglalni.

Webicina.com main page

A Webicina.com-ot bemutattam a következő eseményeken 2009-ben:

  • Medicine Meets Virtual Reality Conference 17 (Long Beach, CA; január)
  • Web 2.0 BarCamp (Budapest, március)
  • Acutezorg.nl (Nijmegen, Hollandia, március).
  • Sanidad 2.0 (Bilbao, Spanyolország, június)
  • Science Foo Camp (San Francisco, USA, július)
  • Gyógyszermarketing Konferencia (Budapest, október)
  • Reshape Health 2.0 (Nijmegen, Hollandia, október)
  • Cor 09 Kardiológia Kongresszus (Budapest, november)

Webicina.com orvosi web 2.0-es gyűjteményei:

Webicina.com lépésről lépésre kurzusok:

Orvosi hírkövetés egyszerűen:

PeRSSonalized Medicine egy könnyen használható, ingyenes orvosi információkövető eszköz, mely lehetővé teszi, hogy követhesse kedvenc forrásait és olvashassa a legfrissebb híreket, cikkeket egy-egy szakterületről vagy betegségről egy személyre szabható oldalon. Ma már 26 szekciója van, 6 nyelven!

A PeRSSonalized Medicine nyelvi verziói:

2010-ben is igyekszem segíteni azokat, akik ingyen szeretnének minőségi, válogatott orvosi információhoz jutni beleértve az egyre széleskörűbben használt web 2.0-es eszközöket is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr621646031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syolos 2010.01.05. 18:34:46

Az a baj, hogy az oldal csak angolul van (nem az RSS-re gondolok). Ez nekem nem gond, de édesanyámnak és a korosztályának már az (ők inkább oroszban erősek). Persze tudom, kicsi ország, kis nyelv...

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2010.01.05. 20:11:28

Szia!

Sajnos, nem nyelvi korlátai vannak a dolognak. Olyan magyar orvosi forrás, mely egy-egy területre koncentrál, nagyon kevés van, azokból gyűjteményeket készíteni nem lehet. De még 2010-ben lesznek több nyelven is (köztük magyarul) linkcsomagjaink betegségenként.
süti beállítások módosítása