MedIQ

Sokan küzdenek alvászavarral, ez a Várószoba.hu alvászavar közösségének történeteiből is kiderül. Ilyen problémák felmerülésekor érdemes alváslaboratóriumhoz fordulni, Debrecenben is van például ilyen. Természetesen léteznek eszközök, melyekkel otthon is figyelemmel követhetjük alvásunkat.

Íme a Wakemate, mely az alvási mintázatunkat követi, illetve küldi el mondjuk iPhone-unkra és a lehető legoptimálisabb pillanatban kelt fel, hogy ne legyünk fáradtak ébredéskor.

A Zeo hasonló céllal dolgozik azáltal, hogy meghatározza, milyen mélyen alszunk (agyhullámokat elemez). Sajátos bemutatása a készüléknek:

Van, aki pedig egyenesen felveszi alvását videóra, hogy elemezhesse, feljegyezze, mennyire fáradt másnap és igyekszik az étkezési szokásokon, életmódon változtatni, hogy megtalálja a nappali fáradtság okát.

További példák a Wired cikkében. Tud valaki magyar megoldásokról?

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr591610437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gigi54 2011.08.22. 09:50:36

Magyarországon még a Medios Orvosi Centrumban foglalkoznak alvásterápiával.
süti beállítások módosítása