MedIQ

A napokban olvastam olyan műtéti videókról, melyek az 1930-as években készültek. Bob Coffield pedig, aki egészségügyi területen tevékenykedő sztárjogász az USA-ban, ráadásul orvosfamíliából származik (nagyapja és édesapja is háziorvos volt), nemrég meglátogatta nyugdíjba vonult édesapját, aki olyan lapokat ajándékozott neki, melyek múzeumi értékűek, mégpedig orvosi iratokat 1930-ból (bár az egyik fotón, mintha 1984 lenne írva).

Az olvashatatlan kézírás úgy tűnik nem a modern kor szüleménye. Egyébként a manapság használt kórlapok sem sokkal jobbak. Megoldás erre a problémára a teljesen elektronikus orvosi iratrendezés lehetne, de arra természetesen nincs pénz. Áthidaló megoldásnak tűnhet viszont az a toll, ami kézírás után elektronikusan is beviszi az adatokat és egy digitálisan szerkeszthető iratot gyárt a meglévő mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr761553384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SimiLarry 2009.11.26. 14:22:15

Ha már egészségügyi adatvagyon-gazdálkodás: Jelen pillanatban is vezető beosztású orvosok szerint ma (és még várhatóan sokáig) lehetetlen az alábbi, vitathatatlanul jogos, elemzési élethelyzet hiteles adatokkal való feltöltése (vagyis pl. az orvos fejében és a nyilvántartásokban más-más "tényadatsor" létezik): Egy adott páciens számára elrendelt terápia kapcsán (automatikusan és automatizáltan) vizsgálni illene, vajon az adott páciensről rendelkezésre álló adatok és más hasonló terápiát kapott, de részlegesen más-más előzményekkel rendelkező betegek terápiás következményei (kockázata) közül inkább a siker vagy a sikertelenség valószínűsége a nagyobb?
süti beállítások módosítása