MedIQ

A napokban ért véget a TEDMED konferencia, ahonnan a Medgadget csapata tudósított. Az egyik legjobb dolog, amit bemutattak, a Shareable Ink volt, ami egész egyszerűen forradalmasíthatja az elektronikus orvosi kartonok rendszerét. Egy orvosnak rengeteg papírmunkával kell megküzdenie nap, mint nap. Emellett az elektronikus rendszerek, hogy így mondjam, nem állnak a helyzet magaslatán, nem is beszélve az orvosok általában olvashatatlan kézírásáról.

A Shareable Inket, mint tollat használva megírjuk papíron, amit meg kell írni (merthogy magyar törvények szerint gyakran lehetőség sem lenne az elektronikus megoldásra, papíron kötelező dokumentálni bizonyos dolgokat) és egy kattintással ezt be lehet vinni egy számítógépbe, ahol az a kézírásból elektronikus írást csinál. Fantasztikus eszköz: 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr981530978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iKrajo 2009.11.17. 09:50:56

Izgalmas kezdeményezés. Érdekes módon a ( mini kamerát tartalmazó) digitális toll mint beviteli eszköz nem honosodott meg eddig, pedig kvázi sztenderdként elfogadott iparági standardok is létrejöttek az elmúlt 3-5 évben. Pl:

www.anoto.com/

Erre a platformra épült aztán pl. egy klinikai gyógyszervizsgálatokat is támogató megoldás is.

www.anoto.com/?id=532&cid=1721

(Ugye ebben a gyógyszervizsgálatoknál is kiemelten fontos hogy legyen "kézzelfogható" azaz kézzel írt és aláír lenyomata a háttér-dokumentációnak.

Mivel napi szinten használtam ilyen digitális tollat azt láttam hogy a szűk keresztmetszet az volt, hogy speciális - a toll papíron való pozícióját meghatározó mikro-pontokat tartalmazó - papír kellett hozzá amit sokáig csak nyomdai úton lehetett előállítani.

Aztán megjelentek olyan lézernyomtatók, ami ilyen spéci papírlap előállítására helyből képesek voltak pl:

ireland.oki.com/printers/anoto/detail.aspx?prodid=tcm:119-4001-16

Ennek ellenére sajnos nem tarolta le a piacot ez a fajta technológia. A SharedInk web oldalán nem látom pontosan hogy mitől nyújt többet ez megoldás mint az eddigiek, de szorítok nekik. :o)

Nyaligátor · http://autostat.hu/technikai-szotar 2009.11.17. 13:53:49

Hasonlít az F-22 és az F-35-höz rendszeresített eszközhöz. Itt nincsen a gépekhez több ezer oldal doksi, hanem a gépbe kell csak dugni a laptopot, ha leszállt, de csak akkor, ah kell. MErt már a levegőből küld infót magáról, így ha pl. kimegy egy féktárcsa, a szerelők az új alkatrészekkel várják.
süti beállítások módosítása