MedIQ

Steven Palter (docinthemachine) munkásságát régóta figyelem, évek óta kapcsolatban vagyunk. Hollywoodi sztorijain kívül nagyszerű szakember és nevet szerzett magának egy versenytársakkal teli szakmában. Tegnap írta meg, hogy elvégezte az első olyan laparoszkópos ("hastükrözés") műtétet, amit négyszeres HD minőségben vettek fel. A Dr. Steven Spielberg becenevű orvos 3500 kollégája előtt mutatta be, mire képes az orvostudomány, ha Hollywood is besegít.

Laparoszkópia során a has nyílt feltárása helyett vékony csöveken keresztül történik a műtét, így a komplikációk száma is csökken és a felépülés is hamarabb valósulhat meg. Robotizált helyeken a sebész már nem is a betegnél áll, hanem monitorok és kontrollerek mögött ül, így operál. Mostmár az sem számít, ha remeg a sebész keze, mert a robot kompenzálja az ilyen kellemetlen mozgásokat. Steven célja az volt, hogy az emberi szem képességét meghaladó felbontást használjon (bevonva gigavállalatokat és hollywoodi cégeket), és nagyítók segítségével olyan részletek mellett lehessen operálni, ami meghalad minden eddigi elképzelést.

Ugyancsak az ő nevéhez fűződik az első élőben sugárzott HD minőségű műtét.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr511471519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása