MedIQ

Sokan azt hiszik, az interneten el lehet bújni, olyan dolgokat lehet megtenni, amik megtorlatlanul maradnak. A történet lényege annyi, hogy a hölgy megjegyezte Facebook-on, mennyire utálja a munkáját és a főnöke pedig perverz.

Erre a főnök ugyanott reagált és kirúgta az alkalmazottat. Mi a tanulság? Hogy Ricky Gervais* következtetésénél maradjak, amit nem tennénk meg offline, azt ne tegyük meg online sem. Ha nem mondanánk ilyet a főnök jelenlétében, akkor online se tegyük. Vagy legalább legyünk tisztában vele, kit melyik webes megjelenésünkbe engedünk be.

*Ricky Gervais brit humorista, aki egyszer elmesélte a híres sztorit a pásztorról, aki háromszor kiáltott farkast, de harmadszorra senki nem jött megmenteni és a farkasok felfalták a bárányokat. Ő ebből nem azt következtette, hogy nem szabad hazudni, hanem hogy nem szabad kétszer ugyanazt hazudni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr341304399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2009.08.17. 21:01:23

Cimbora isígy rúgatta ki magát ,azzal a különbséggel,hogy jól dolgozott, főnöktényleg állat volt, munkát pedig két héten belül jobbat talált. De a felmondásra nem merte volna rászánni magát. =)

snuffi · http://mentolosmacska.sfblogs.net 2009.09.11. 18:26:02

A Star Trekben is ugyanezt a következtetést vonta le Garak, szintén ezzel a mesével, mikor Dr Bashir megfeddte a hazugságai miatt.
De hogy melyik volt előbb...? :)
süti beállítások módosítása