MedIQ

Egyre több e-mailt kapok arról, hol lehet klinikai kísérleteket találni, mivel sokan szenvednek olyan betegségben, ahol a klinikai kísérletek, kipróbálás alatt lévő gyógyszerek is sok reményt adhatnak. Az USA-ban már működik a TrialX, amivel akár iPhone-ról is kereshetünk ilyen vizsgálatokat. 

Megadjuk a paramétereinket (életkor, nem, stb.) és a betegségről néhány részletet, és csak olyan lehetőséget dob ki, ahova nagy valószínűséggel bekerülhetünk. Hazánkban tud valaki ilyen eszközről vagy regiszterről?

Egyébként a gond az, hogy sok vizsgálatot le kell állítani, mert nincs meg a megfelelő számú páciens, így most az ilyen cégek is a social media eszközeihez nyúltak. Ebből a szempontból természetesen kihagyhatatlan a Twitter. Írunk egy tweetet a TrialX nevű felhasználónak a CT hashtaggel:

Majd a TrialX a háttérben keres nekünk való vizsgálatot:

Végül pedig kapunk valami ilyesmit eredményül:

  • @trialx CT find studies for my father 62 with pancreatic cancer in Raleigh area
  • @trialx CT prostate cancer, NY, 60
  • @trialx CT 55 yo female with multiple sclerosis

A résztvevők szerint a módszer működik.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr941287427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása