MedIQ

Jen S McCabe nemrég kapott egy csomagot a 23andMe, Google-által szponzorált genetikai cégtől. Cserébe videón rögzítette a nyálmintától egészen az adatok elemzéséig a folyamatot.

Én a Navigenics-től kaptam ingyen mintát, és leírtam a tapasztalataimat, de nem a vizsgálat eredményeit. Ki tudja, milyen veszélyekhez vezethet ez a jövőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr291280963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paraZITA (törölt) 2009.08.03. 21:25:37

Eléggé aggályos és etikailag is megkérdöjelezhető, hogy cégek neten keresztül készitenek pénzért vagy ingyen valamilyen reklámkampány keretén belül DNS profilt, SNP-k analizist... főleg ha ez valamilyen adatbázisban nevesitve is megmarad. Képzeljük el, milyen lesz az a jövő ahol a biztositó társaságok genetikai tulajdonságok alapján választják ki kivel kötnek szerződést, milyen összegért az ismert kockázatok alapján. Lehet valakivel nem is kötnek, vagy akár egy cég aki ilyen adatok alapján dönt a leendö munkatárs felvételéröl, vagy egy társkeresö ahol a DNS-ben kódolt genotipus vagy leendő fenotipus alapján választanak párt. Huhhh, tiszta Gattaca és ez már nem is sci-fi, hanem itt van a küszöbön.

www.e-paciens.hu
süti beállítások módosítása