MedIQ

2006 óta vagyok adminisztrátor az angol Wikipédián, és habár mostanában nem tudok annyi időt ott tölteni, amennyit szeretnék, hosszú időn át dolgoztam/dolgoztunk az orvosi cikkek javításán. Sokszor az a Wikipédia elleni kritika, hogy mivel bárki szerkesztheti, nem megbízható az információ. Én azt vallom, itt is tudni kell kezelni az információ megbízhatóságát. Ha egy amerikai professzor ír az egyik orvosi cikkbe valamit és nem tesz forrást a mondat végére, ki fogjuk törölni. Nem az számít, ki szerkeszti, hanem hogy ellátja-e megfelelő forrással az elmondottakat.

 

wikipedia.png

Nade a National Institute of Health megkönnyíti a dolgunkat, mivel számtalan orvos és kutató fog ezentúl aktívan dolgozni a Wikipédián. Van ugye Medpedia, ahol csak profik szerkesztenek, de én hiszek az evolúció erejében, így egy nagyobb tömeg, mégha nem is mindenki profi, jobb tartalmú enciklopédiát hoz létre a végén, mint egy kis csoportja a szakértőknek.

A zárógondolat legyen Michael Scott-é a The Office sorozatból:

A Wikipédia óriása. Mivel bárki szerkesztheti, biztos lehetsz benne, hogy a lehető legjobb információhoz jutsz bármilyen témában.

Bár így lenne...

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr11268789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása