MedIQ

A kurzusomban példaként használom a Mayo Clinic esetét, mert valami elképesztő profizmussal építik a rangos klinika online hírnevét és minden lehetőséget megragadnak arra, hogy közelebb jussanak a meglévő és jövőbeli pácienseikhez. Azt szoktam bemutatni, milyen a Mayo Clinic honlapja és milyenek a magyar orvosi egyetem/klinikák honlapjai. Fényévnyi a különbség.

És itt nem kell az anyagi különbségeket emlegetni, mert egy igazán jó orvosi portált nagyon olcsón is össze lehet hozni, csak a megfelelő embereket kell megtalálni hozzá.

És miért fontos ez? A páciensek egy jelentős része (USA-ban úgy 70%) rákeres nemcsak orvosára, de kórházára is a neten. És jó lenne, ha megfelelő információt találna, amit a kórház tölt fel magáról, ahogy bemutatja magát, stb.

Vajon mikor ismerik ezt fel nálunk is?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr561124442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drHorváthTamás · http://drhorvathtamas.com/ 2009.05.16. 09:51:55

Amíg ilyen a felépítése a magyar egészségügynek, és amíg ilyen kicsi az internet-penetráció, addig nem annyira lényeges a honlap. Persze egy igényesebb kórházvezetés csináltathat jobb honlapot a saját megnyugtatására, de alapvetően nem emiatt fognak odamenni a betegek. Az átlag beteg az OEP finanszírozta ellátásban vagy a területileg illetékes kórházba megy, vagy ha máshova, akkor kifejezetten egy adott orvoshoz, akit ismer/ajánlottak neki.
Azok, a betegek, akik netet használnak, egyrészt vagy szintén egy orvost keresnek, és ehhez fórumokon tájékozódnak, aztán bekerülnek az OEP-rendszerbe (mindegy az intézmény honlapja, ha megvan az orvos!), vagy megfizetik a privát egészségügyet, ahol pont ezért más a helyzet. Ott igenis számít a honlap-küllem. Ennek megfelelően a privát egészségügy Magyarországon is már egész jó online megjelenéssel bír. Legalábbis szerintem.

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2009.05.16. 10:13:06

A privát igen, viszont a klinikák honlapjai (4 orvosi egyetemre gondolok) a nevetségesség határát bőven túllépik.

Milyen jó a blogod, mindenképpen írni fogok róla itt.

drHorváthTamás · http://drhorvathtamas.com/ 2009.05.16. 13:14:30

Bár az egyetemek kiemelten kezelendők, de sajnos nekik sem fontos a webes megjelenés. A betegellátás szintjén szerintem a fent írtak miatt, ami pedig fontos lehet még, az sem a honlap alapján megy: a K+F külsős partner bevonása szinte kizárólag kapcsolati tőkén alapul, a külföldi diákok beszervezése pedig magasabb szinten (gondolom államközi szerződések formájában) dől el.

A blogomról: köszi, kedves vagy. Viszont nem igazán vagyok megelégedve a küllemmével. Így most kihasználnám a lehetőséget, és szeretnék kérni Tőled, vagy valakitől, aki ért a HTML-hez némi segítséget! Laikusként belekontárkodtam a programozásába, ami a tartalmi és elrendezési előnyök mellett küllemhátránnyal is járt, amit nem tudok kijavítani. Ha van szabad kapacitás ilyenre, légyszi írjatok: horvatht@gmail.com
Előre is köszi!

da 2009.05.16. 14:26:38

jaja, Berci ne feledd el, hogy nagyon meg kell indokolni, hogy miert nem a ter.ill. korhazba mesz. Plusz nem is beszelve arrol, hogy oriasi pluszkoltseg egy normalis online megjelenes. Tehat amikor nincs takaritono, egyszeruen nincs (es nem is lenne etikus, ha erre pont lenne) penz egy szakemberre, akik Twitterezik es felepiti a brandet a Facebookon. Miert van az, h pl. a legtobbb amerikai korhazban van egy graphic standardja? A brand miatt. Errol is irhatnal, sztem erdekes.
süti beállítások módosítása