MedIQ

Ma felvesz egy orvos egy klinikán egy új beteget. Mivel jár ez? Kitölti a lázlapot, felvezeti a lázlapra az előző laboreredményeket, előző betegségeket természetesen kézzel. Megvizsgálja, kikérdezi a beteget, majd megírja a kórlapot és beviszi az adatokat a számítógépes rendszerbe (MedSol). Vizitnél a lázlap tele van a hozzá csatolt laborcetlikkel, EKG-kal, tele van írva olyan dolgokkal, amiket állandóan frissíteni kell.

Hogyan lehetne ezen segíteni?

Az orvos nem ír kézzel semmit. Online viszi be eleve a beteg adatait, panaszait, így azokat nem kell újra és újra kézzel felvinnie a lázlapra, kórlapra. Ha a laboreredmények kellenek, pillanatok alatt hozzáfér a lázlap helyett használt Tablet PC-n. Nem vágunk ki fákat a papírhegyekért feleslegesen.

Ezt egy videón is megnézhetjük: 

És fontos két kifejezést tisztázni:

  • Personal Health Records (vagy PHR): A páciens otthon felviszi orvosi adatait, allergiáit, előző betegségeit, családi anamnézisét egy online rendszerbe, mint például a Google Health-be.

 

  • Electronic Medical Records (vagy EMR): Az orvos viszi be egy online rendszerbe az adatokat.

Meggyőződésem, hogy a betegek hamarabb fogják elsajátítani a PHR-ek világának előnyeit, mint ahogy az orvosok többsége egyáltalán megismeri a fogalmat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr91001315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása