MedIQ

A konferencia és a szülészet szigorlat után végre van időm blogolni is, úgyhogy pótolom a lemaradást. Kezdjük mindjárt egy furcsa témával, a műtétek különböző formájú televíziós megjelenésével. A 2008. évi Pán-európai Televíziós Felmérés szerint:

...a televízióban látható egészségügyi, orvosi tájékoztatással, felvilágosítással, illetve a burjánzó kórházi sorozatokkal kapcsolatos vélekedéseket is gyűjtöttek, és kiderült, hogy a sorozatok látszólagos népszerűsége ellenére a megkérdezett európaiak többségében (78%) inkább az egészségügyi témájú talkshow-k, dokumentumfilmek és valóságshow-k iránt mutatnak érdeklődést, mint a fikciós tévésorozatok iránt (71%).

Hogy a színészekkel eljátszatott helyzetek helyett a valóságra nyitottabbak az emberek, azt az is jelzi, hogy a többség (56%) akár műtéteket is végignézne a képernyőn. Ebben a kérdésben a magyarok a legkonzervatívabbak közé tartoznak, így a legnagyobb mértékben (49%) mondták azt, hogy semmiképpen nem néznének meg ilyen orvosi beavatkozásokat.

Azért azt az 56%-ot tényleg leültetném a TV-hez, hogy nézzen végig egy-két érdekesebb műtétet. Egyébként meg az OR-Live szolgáltatását éppen azért találták ki, hogy online is lehessen műtétet nézni. Íme egy példa egy térdműtétről (aki nem bírja az ilyet, vágásokat vért, stb, ne kattintson).

Íme még egy császármetszés is...

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr97908466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.01.28. 20:12:48

A legjobb kimaradt a felsorolásból: Tihanyi Tamás gerincműtétje televízión keresztül:

www.youtube.com/watch?v=OBcPGORIq1o#t=0m45s

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2009.01.28. 21:48:00

Bevallom, tátott szájjal néztem végig, hogy ilyen is van...

farkaskutya 2009.01.28. 22:31:08

A térdműtétnél miért esik össze a bőr tónus?
süti beállítások módosítása