MedIQ

A jövőben (reméljük, nem a távoliban) nem orvosi papírjainkkal az ölünkben, hanem egy ilyen kártyával a kezünkben megyünk majd orvosunkhoz, aki ezt a kártyát készülékével leolvassa és hozzáfér adatainkhoz, laboreredményeinkhez, előző betegségeink leírásaihoz, stb. Juhan Sonin munkáiról van szó.

Egyébként a jelenségen a NetC@ards nevű európai projekt dolgozik. Twitter üzenetek szerint Spanyolországban és Franciaországban már működik ilyen rendszer.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr54867816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nita · http://freeyourmind.blog.hu 2009.01.09. 18:51:17

Angliában is használnak hasonló kártyákat: www.medipal.org.uk/

Ignis_veneficus 2009.01.10. 13:28:03

Engem csak ket dolog erdekelne:
o a hatoldalan levo adatokat hogyan jelzi ki a kartya? vagy ha tegyuk fel, atall egeszsegesebb etrendre, es lecsokken a koleszterin szintje, kap uj kartyat?
o hogyan lehet az adatokhoz hozzaferni, ha rajta van a kartyan, vagy eleg hozza csak a kartya, akkor mar megeri "osszegyujteni" a kartyakat es eladni a rajtuk szereplo adatokat...
süti beállítások módosítása