MedIQ

Ha a beteg rendszeresen méri a vérnyomását, és az eredményeket rendszeresen elküldi a patikusának, gyorsan lehet változtatni a gyógyszerezésen. Így a kezelés eredményesebb, mintha a páciens időnként személyesen menne el az orvosi rendelőbe ellenőrzésre. A vizsgálati eredmény egy amerikai orvosi szaklapban jelent meg.

  • Csak nézhetik a géneket (Origó): Az utolsó mondat az érdekes. "Magyarországon jelenleg semmilyen központi rendelkezés nem tiltja a genetikai hajlam alapú megkülönböztetést, igaz, nincs is ilyan dokumentált eset." A vicc az, hogy azért nincs dokumentált eset, mert nincs pénze a munkáltatónak, hogy ilyen vizsgálatot kérjen, másrészt, mert azt sem tudja, hol kérhet ilyet (mivel hazánkban nem is igen tud).

 

  • Holland kollégák a jövő kórházát tervezgetik. Azt vízionálják, milyen bútorok, eszközök, könyvek lesznek majd benne.

 

  • Még egy apróság. Idén a MedIQ nem vesz részt a Goldenblogon, mivel zsűrizni fogok a Hírblogok versenyében, úgyhogy tessék bőszen nevezni a jobbnál jobb blogokat. A zsűriben lesz még Pécsi Ferenc, a Médiablog szerzője  és Marinov Iván, a hvg.hu főszerkesztő-helyettese.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr43543748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása