MedIQ

A Sirius Satellite Radio a New York Langone Medical Centerrel közösen a napokban indította el rádiócsatornáját, mely 24 órán keresztül csak orvoslásról szól. Ami miatt még érdemes kiemelni, az az, hogy nem médiában jártas személyek csinálják, hanem orvosok, akik munkájuk mellett szakítanak időt műsorukra.

Miről fognak szólni a műsorok:

  • orvosok mesélnek történeteket praxisukból
  • hallgatók betelefonálhatnak és kérdéseket tehetnek fel
  • a közönség számára jelentős eseteket dolgoznak fel (Ted Kennedy betegsége vagy Tim Russert hirtelen halála)

Szakterületek egész sorát fedik le a gyermekgyógyászattól a plasztikai sebészetig.

Miből tartják fent magukat? Természetesen hirdetésekből, amiket főleg a gyógyszercégektől és az orvosi műszereket gyártó vállalkozásoktól várnak.

3 napig online is lehet hallgatni ingyenesen az adást.

A kérdés, hogy lenne-e értelme létrehozni egy ilyet Magyarországon. Lenne rá vajon igény?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr44531828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lzooltan · http://lukacs.eu 2008.06.21. 11:15:53

Valamilyen szintű igény biztos lenne rá. Én pl 'műkedvelőként', az egyetem mellett szoktam orvosi könyveket is olvasni, hogy ne csak a szakmám területén legyek tájékozott. Szívesen hallgatnék ilyesmit magyarul is.
Az viszont már nem biztos, hogy akár nullszaldósan lehetne üzemeltetni. Inkább önkéntes alapon, önkéntes támogatással van rá esély.

Bolee 2008.06.21. 15:58:47

Túl pici ország vagyunk mi ehhez, nem szegények, kevesen vagyunk
Talán egy 60-80-80+ millás országból kikerül annyi lelkes ember akik csinálják, és a fogyasztói oldal felől is, ekkora számnál biztos lenne értelme.
Viszont komolyabb, egészség iránti igény/kultúra nélkül, nem látok benne jövőt.

drboborjan 2008.06.21. 18:47:52

Szerintem kellene ilyen! Ha esetlegesen jótékony gyógyszercégek belépnének, esetleg felismerné az ÁLLAMBÁCSI hogy ez nem hülyeség, talán annyi lóvét adhatna, hogy nullszaldósra kihozhatnánk. Én be is mennék egy ilyen műsorba :)
süti beállítások módosítása