MedIQ

Kezdjük mindjárt a Népszabadság cikkével, melyben blogjaimat is megemlítik.

Az online közösségek átalakítják az orvoslást, az orvosképzéstől a gyógyításig. Olyannyira, hogy akár még nyitott szívműtét is "gyakorolható" egy internetes szimuláció segítségével. Az új orvoshoz kerülő betegek gyakran ütik be a keresőkbe doktoruk nevét: az internetes találatokat böngészve meglepően alaposan körbejárják az adott szakember tevékenységét.


Arra jött rá egy amerikai kutatócsoport nemrég, hogy defibrillátorok és pacemakerek egyes példányaihoz lehetőség van vezetékmentes hozzáférést szerezni, és azok működését távolról szabályozni. A tudósok át tudták programozni az eszközöket olyan módon, hogy azok működése leállt, illetve akkora elektromosságot bocsátott ki, amekkora végzetes hatással járna egy ember szívre. Természetesen nem kórházban, hanem egy laboratóriumban kísérleteztek, így igazi, emberek életét megmentő eszközök nem kerültek kiszolgáltatott állapotba. Egyelőre.

  • 3D humán anatómia videón:


  • NanoScience Network: Egy tökéletes példa, hogyan kell összefogni egy szakterület közösségét. Érdemes követni a Nanotudomány (Független) Virtuális Hálózatát.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr51385116

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Rólunk: Nanotudomány (Független) Virtuális Hálózatát « KISPASZTI WEB 2008.03.18. 23:42:17

[...]Érdemes követni a Nanotudomány (Független) Virtuális Hálózatát. http://mediq.blog.hu/2008/03/17/hiregyveleg_varoszobak_a_virtualis_valosagban[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rothadó test csimota 2008.03.23. 16:43:07


És tessék mondani, akkor a saját haveri körömet országgyűlésnek is elnevezhetem?

süti beállítások módosítása