MedIQ

Galileo Galilei a valaha élt egyik legnagyobb tudós és csillagász, aki Kopernikusz tanait hirdetve az egyházi elnyomás áldozatává vált. A Wikipédia szerint:

A per során Galilei kénytelen volt visszavonni a Föld mozgására vonatkozó tanait, de közben, állítólag, végig azt mormolta maga elé: Eppur si muove!” („Mégis mozog!”). Az ítélet életfogytiglani háziőrizet volt.


Wikimedia

Most Paulo Galluzzi professzor csapata Galileo testének kihantolását tervezi, mert szeretnék DNS teszt segítségével megismerni vakságának okát. Felmerült ugyanis, hogy nem magától vakult meg. Olyat is olvastam egyszer, hogy távcsövét a Nap felé irányította és ezzel súlyosan károsodott a retinája.

Az olasz kutatócsoport azt is ellenőrizné, vajon Marie Celeste nővér, Galileo nővére fekszik-e mellette a sírban. Természetesen a Szent Kereszt Bazilika rektora nem engedélyezte a kísérletet.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr44381289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

da 2008.03.15. 14:40:06

Namost miert is engedelyezne? A mai vilagban amikor meg egy beteg-foto lekozlesehez is engedelyek kellenek, miert kellene valakit kihantolni, emrt valakinek otlete tamadt?!?

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2008.03.15. 18:29:18

Én sem támogatom a dolgot. :)

Egyik érv sem támasztja alá a kihantolást.
süti beállítások módosítása