MedIQ

A héten ideggyógyászatból írok tesztet, úgyhogy a napi 2-3 poszt elképzelhetetlen. Viszont megpróbáltam összeszedni az elmúlt néhány nap legérdekesebb híreit, linkeit.

  • Védőoltás vs. YouTube (MediPress): "A YouTube és a hozzá hasonló videó-megosztó oldalak befolyása egyre nő, az emberek innen szerzik az információt mindenről, így az egészségügyi problémákat érintő kérdésekről is - nyilatkozta Dr. Keelan - Ezek az információk azonban legtöbbször tévesek, így sok problémát okozhatnak az orvosoknak."

A kedvenc jelenetem a teljes négy évadnyi House-ból:




  •  A Visible Body projekt hivatalosan is elindult. Internet Explorert igényel sajnos, de nagyszerű betekintést enged az emberi test anatómiájába.


  • Genetikai kapcsolat a rák és a skizofrénia között (Medipress): Az Amerikai Neuropszichofarmakológus Társaság éves kongresszusán több előadás is elhangzott, mely alátámasztja a genetikai kapcsolatot a skizofrénia és rák között. A genetika magyarázatot adhat arra, hogy miért fordul elő ritkábban a rákbetegség a skizofréniás betegek és szüleik körében, annak ellenére is, hogy egészségtelenül étkeznek, és sokan közülük dohányoznak.

  •  Ha valakit érdekel, hogy a Nature amerikai orvosi/tudományos szaklapnak a különböző projektjei miképpen üzemelnek, azoknak ajánlom a tegnapi, Second Life-ban lezajlott konferencián készült élő bloggolásomat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr53260997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

c4nn1b4l (törölt) · http://c4nn1b4l.crudens.hu 2007.12.16. 16:30:04

"a teljes négy évadnyi House-ból" -> marmint a harom es fel evadnyibol

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2007.12.16. 17:08:22

Úgy, úgy... Sőt még annyi sem, mert 9-nél jár...
süti beállítások módosítása