MedIQ

Nemrég váltottam az iWiW-ről a Facebookra, mely olyan, mint egy telefonkönyvet Pocket PC-re cserélni. A Facebook tele van érdekes alkalmazásokkal, melyek közül íme a legjobb orvosi, tudományos és webes alkalmazások válogatása.

 

Orvoslás és egészség:




  • Med Tracker: A gyógyszereidről, azok hatékonyságáról, mellékhatásairól tudsz többet olvasni. Sőt értékelheted is azokat, hogy információval szolgálj mások számára.




  • Awareness Ribbons: Ezek a szalagok jelzik azt, ha valaki egy bizonyos, nemes célt támogat. Több mint 300 szalagot ismerünk már és ez az alkalmazás a Wikipédia megfelelő cikkére linkelvén, további információt nyújt például a méhnyakrák megelőzésének lépéseiről.


  • Quit Smoking: Ezzel az alkalmazással egyszerűbb lehet leszokni a dohányzásról. Felállíthatsz egy leszokási tervet, sőt azt is kiszámolhatod, mekkora összeget takaríthatsz meg.


  • PersonalDNA: Egy részletes és igen hosszú személyiségteszt, mely közel 256 személyiségtípust tud kimutatni.


  • Be an organ donor: Szervdonorrá válhatsz egy online formanyomtatvány kitöltésével. Egyelőre az amerikai és a brit állampolgárok számára használható.


Tudomány:

  • Science Videos: A ScienceHack egy tudományos témájú videókat gyűjtő oldal, ahol a videókat kutatók értékelik és ellenőrzik.


  • Family Tree: Családfaépítő alkalmazás. Képeket is rendelhetsz a rokonaidhoz vagy linkelheted a Facebook-os adatlapjaikat.


  • OneFamilyTree: Hasonló alkalmazás, de ez egyszerűbbé teszi a felmenők Facebook-on belüli keresését is.
  • NASA Astro Photo of the Day: A NASA évek óta üzemeltet egy A nap csillagászati képe szolgáltatást, melyet most a Facebookon keresztül is élvezhetünk.


  • F@H Protein Researcher: A Folding@Home egy olyan program, mellyel számítógépünk kihasználatlan idejét fordíthatjuk a tudomány szolgálatába. Fehérjék felépítésével kapcsolatos információkkal szolgálhatunk a Stanford Egyetem kutatóinak. Olyan betegségek terápiájához szeretnének ezzel közelebb jutni, mint az  Alzheimer-kór, a Huntington-kór vagy a Parkinson-kór.


 Web 2.0:
 
  • Blog RSS Feed Reader: A legjobb módja, hogy blogodnak forgalmat csinálj. Sokkal könnyebb RSS segítségével követni egy blog információit, kiváltképp, ha mindez egy lapon, a Facebookos profilod oldalán zajlik.


  • My Wikipedia: A kedvenc Wikipédia cikkeidre linkelhetsz ezzel az alkalmazással, sőt a Wikipédia napi kiemelt cikkét is feltüntetheted.


  • Second Life Link: A Second Life-ban, azaz a virtuális világban található kedvenc helyeidet, virtuális barátaidat és azok valós Facebookos adatlapjait tudod egy helyen tárolni és megosztani barátaiddal.


  • StumbleUpon: A StumbleUpon a legjobb módszer website-ok megosztására. Ha találsz egy jó oldalt, a StumbleUponnal lehet azt a leggyorsabban megmutatni barátaidnak.


  • Webinaria Screencast Recorder: A screencastek arra alkalmasak, hogy azt vedd fel videóra, amit a számítógépeden csinálsz. Így lehet bemutatókat készíteni arról, hogy bizonyos webes alkalmazásokat hogyan használsz.

Ha bárki tud még több orvosi, tudományos Facebook alkalmazásról, ne habozzon megosztani velünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr70223703

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Gaming Online » Blog Archive » Top 20: A Facebook legjobb orvosi és tudományos alka 2007.11.09. 19:49:24

[...]orvosi és tudományos alkalmazásai GAMESBLOW wrote an interesting post today on Here’s a quick[...]

Pingback: Gaming Online » Blog Archive » Top 20: A Facebook legjobb orvosi és tudományos alka 2007.11.09. 19:49:17

[...]orvosi és tudományos alkalmazásai GAMESBLOW wrote an interesting post today on Here’s a quick[...]

Pingback: Gaming Online » Blog Archive » Top 20: A Facebook legjobb orvosi és tudományos alkalm 2007.11.09. 19:35:15

[...]legjobb orvosi és tudományos alkalmazásai Fragen und Antworten | fragr.de wrote an interesting post today on[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KGyST · http://repules.tumblr.com 2007.11.09. 22:02:36

Ha jól emléxem, a My Wikipedia csak az angol WP-t tudja figyeni, a magyart nem.
süti beállítások módosítása