MedIQ

Újabb érdekes és hasznos program a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának szervezésében. A cél az, hogy minél többen vegyenek részt a méréseken:

2007. november 6-án, kedden Debrecenbe érkezik az Erős Antónia nevével fémjelzett "Egy csepp figyelem" elnevezésű országos kampány, melynek keretében ingyenes vércukorszintmérést és tanácsadást lehet igénybe venni.

Az egészségnap tehát 2007. november 6-án 10 órákor kezdődik az Elméleti Tömb halljában. A mérések mellett ingyenes tanácsadás is lesz, valamint csökkentett kalóriatartalmú pizzakóstoló, és akinek kedve van, megismerkedhet egy új, dohányzásról leszoktató programmal is.


Jobbra lent látható a villamosmegálló, középen lent pedig az a magas épület az Elméleti Tömb.

Részlet a hivatalos kiadványból:

Mivel a cukorbetegség kialakulása egyre gyakoribb fiatalok körében (ma egymillió ember, azaz minden tizedik magyar érintett), hat egyetemen végeznek felmérést, és próbálnak segíteni abban, hogy minél több fiatal éljen egészségesen. Ennek érdekében mind a hat egyetemre kérdőíveket visznek, amelyben a diákok életmódjára, étkezési szokásaira, egészségi állapotára kérdeznek rá.

Az egyetemisták egy előre meghirdetett ingyenes egészségnapon vesznek részt ahol néhány nagyon fontos, az egészséget meghatározó adatot felvesz az alapítvány a kérdőív segítségével, amit önkéntes alapon, név nélkül töltenek ki a fiatalok. Ilyen adat a testmagasság, testsúly, vércukorérték, vérnyomás, has körfogat. Miután mind a hat egyetemen megtörténik az adatfelvétel, szakemberek összesítik és elemzik az eredményeket, hogy aztán 2008-ban publikálják azokat, hogy képet kapjunk arról, mennyire élnek egészségesen a magyar egyetemisták.  

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr72216034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása