MedIQ

Remélem, mostmár mindeki vágja, hogy 14:04 és 14:30 között a Kossuth Rádión hallgathajuk az ország legjobb tudományos-ismeretterjesztő műsorát:
  • Szép hosszú időn át ő volt az egyetlen Földön kívüli magyar, egészen mostanáig, mert, ugye, a közelmúltban már más magyar is járt az űrben, igaz, nem csak magyar színekben, de Farkas Bertalan mégiscsak profi, kiképzett űrhajós volt. A műsorban először erről a 27 évvel ezelőtti eseményről hallanak összeállítást.
  • Aztán azt az új műszert, illetve eljárást mutatjuk be, egyébként magyar találmány, amelynek a segítségével a szülés előtti utolsó hetekben a kismamák otthon tudják figyelni a magzat mozgását és a méhösszehúzódásokat, és az adatokat továbbítani a kezelőorvosnak. Az adatokból nagyon sok minden kiderül a magzatról, az eljárás életmentő is lehet.
  • Ha 2009 táján Dubaiban lakást akarnának venni, és az apróhirdetések között olyat találnának, hogy például bármerre néző 40. emeleti apartman eladó, akkor ne csodálkozzanak. Ez az épület forog, aszerint, hogy energetikai szempontból az hogyan előnyösebb. Ennek kapcsán most megtudhatják, hogy mik is azok a passzív házak.
  • Utolsó témánk pedig: kémia az operában, úgyis mint méreg, vagy esetleg szerelmi bájital.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr8995994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása