MedIQ

Elnézést a témáért, de nem hagyhatom ki. A rugby-nek új rajongója van: személyemben. Taktikusabb és harcosabb, mint a foci és látványosabb is néha.  Nagyon várom az idei világbajnokságot. Természetesen nem adom fel angol rajongásom, így az angol csapat nálam a favorit, no meg az All-Blacks, azaz az új-zélandiak.

Ma láttam először hakát, az új-zélandiak harci táncát, elképesztő volt:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr6391527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Engusz 2007.06.04. 02:46:07

Akkor eléggé le vagy maradva

Tamás Johnny 2007.06.05. 23:23:31

2napja láttam én is először a sport1-en az Új-Zéland-Ausztália meccs előtt a haka-t.A csapikapi levette a mezét (tiszta tetoválás volt),és elkezdte feltüzelni a társait,akik vmi önkívületbe kerültek.Az ausztrálok egy pár mpig vigyorogtak,majd lefagyott a mosoly az arcukról.Nézd meg a Youtube-on egy Új-Zéland-Tonga meccs előtti hakat:)))Gondoltam a magyar aranylábú focistáinknak is kéne vmi haka féle rituálé,hátha nem kapnánk ki a görögötől:))

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.06.06. 11:12:43

Nem kötözködés, de szerintem már eléggé magyarosodott. A klubok nevében is ált. rögbi van írva. (Én a Battai Bulldogokkal tlaálkoztam egyszer, komoly arcok:) )

Tündi · http://edes-mind-egy.blog.hu 2007.06.09. 19:35:16

Berci, csak nézed a rögbit vagy már ki is próbáltad?

Számomra újdonság volt, hogy hazánkban is játszák ezt a sportot, bár az én sportomról (curling) is sokan azt hiszik, még nincs az országban... pedig törünk fel, mint a talajvíz. Vagyunk már 130-150-en. :)

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2007.06.09. 19:59:41

Áá, az én testalkatommal ott ledarálnának. Legfeljebb rúgónak lennék jó, ezért inkább maradok a focinál és fallabdánál. :)

De látod, a curlinget kipróbálnám. Debrecenben nem hinném, hogy van rá lehetőség...

Tündi · http://edes-mind-egy.blog.hu 2007.06.10. 07:22:55

Berci, ha van kedved kipróbálni, akkor csak Budapesten teheted meg, mivel csak itt van - mindössze 2 éve - curling pálya. Bár Székesfehérváron is próbálkoznak a hoki jégen, de a curlinghez más jég kell, mint a korizáshoz. Pont most van a magyar szezon vége, de ha gondolod/gondoljátok, szeptembertöl visszatérhetünk a dologra és ún. nyílt edzés keretében ki lehet próbálni. Sajnos pénzes a dolog, mert mindenkinek bérelni kell a pályacsíkot és annyi felé oszlik el a bérleti díj, ahányan részt vesznek az edzésen. Egy nyílt edzés általában két órás és annyi embert próbálunk összeszedni, hogy 2000-2500.-ból mindenki megússza. Szóval nem az anyagi haszonra utazunk, amikor ennyit kell fizetni... és általában még az is belefizet, aki tartja a nyílt edzést, tehát mi is perkálunk! A fenti blog címen a csapatunkról olvashattok. De ennyit az önreklámról... Bocsi...

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2007.06.10. 10:05:59

Ez is milyen anyagi sporttá vált (merthogy nincs lehetőség). Db-ben kipróbálnám, de Bp-en is tennék egy próbát majd egyszer. :)

Rengeteg curlinget nézek tv-ben, úgyhogy élőben is érdkelne. Na majd egyszer talán...

Tündi · http://edes-mind-egy.blog.hu 2007.06.10. 10:52:00

Nem vált olyan anyagias sporttá, mint más sportágak. Részletesebben írok neked majd egy e-mailben, de úgy gondolom, hogy ezt az oldalt nem erre a témára hoztad létre. aki még érdekel a téma, az írjon mailt. :)

(Persze ha te nem érzed rossznak, ha itt beszélünk a curlingröl, én akár itt is hajlandó vagyok folytatni az eszmecserét).
süti beállítások módosítása