MedIQ

Jönnek a beígért hétvégi rövidposztok. A Visible Human Project azt a célt szogálja, hogy minél jobban megismertesse a világot az emberi test rejtelmeivel. Mindezt egy fura módszerrel érik el: felajánlott testeket lefagyasztanak és vékony szeletekre vágnak, majd ezeket digitalizálják. Az eredmény a videón látható:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr8983603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peonusmadar 2007.05.19. 14:02:30

Fu, hat ez olyan volt mintha fejest ugrottam volna valakibe.

Engusz 2007.05.19. 14:25:30

nekem megvan ennek az atlasznak a laikus változata ami gyönyörű de gimi emeltszintre elég. Viszont az orvosi változat iszonyatosan drága és talán hazánkban nem is kapható de az aztán meseszép.

zslog · http://lata.blog.hu 2007.05.19. 17:10:27

Ezt fagyasztás és szeletelés nélkül is meg tudja mutatni egy MR vizsgálat, főleg, ha kontrasztanyaggal teszik hangsúlyosabbá a test egyes szövetfajtáit. A szinek persze mások, de a mai számítógépes lehetőségek mellett ez nem akadály. Egyébként nagyon tancélosak ezek a képek.
süti beállítások módosítása