MedIQ

De régen készülök már erre a posztra, mostanra nőtt oly mértékben a magyar orvosblogok száma, hogy van is értelme egy csokorba gyűjteni őket.



A magyar Orvosblog, ahogyan én nevezem, avagy a megmondás császára Keszthelyi Gyula doktor, az Igaz- nem igaz blog szerzője évek óta blogol és az egyik leggyakrabban frissülő, aktív blognak számít műve.

Dubecz Attila, budapesti sebész Billrothhárom nevű blogja nemrég indult be és máris aktív, minőségi orvosbloggá vált. Olyan sebészeti témákat boncolgat, melyek egy laikust is érinthetnek, érdekelhetnek, és amilyeneket én az angol blogoszférában sem nagyon láttam.

Valószínűleg Dubecz doktor hatására kezdett bele a Magyar Sportsebészeti Journal Club írásába Pánics Gergely, budapesti ortopéd-traumatológus rezidens.

A rezidensképzés fóruma, habár az elmúlt hetekben inaktív, mégis említést érdemel.

A Tapasztalt orvos kezdő blogja, mely kommentrohamot váltott ki már az első posztjaival is, így fogalmaz:

Közel 20 éves szakmai tapasztalattal sok-sok sikerrel és nem kevés terápiás kudarccal a hátam mögött próbálok a mai magyar egészségügy berkein belül lehetőleg továbbra is ambíciózusan és humánummal megbírkózni a mindennapok feladataival.


Még egy hetes sincs a Cogito ergo sum blog, mely mintegy orvosi híraggrgátorként működik. Ilyenre már nagyon rég szüksége lett volna a magyar blogoszférának. Érthetően, érdekesen tálalja az orvosi híreket.

És végül, de messze nem utolsósorban íme az első magyar Farmablog, mely a farmakológia és a web 2.0 kapcsolatát tervezi elemezni. Írnak rólam is, természetesen túlozva:

Miért lennének kivételek az orvosok? Persze, hogy nem azok, hiszen említettük webes vonzódásukat és magas IQ-jukat. Ebben a témában nagyon mélyen meghajolva egy magyar fiatalembert említenék, Meskó Bertalant, aki hamarosan kolléga lesz, ugyanis Debrecenben már negyedik éve koptatja az orvosi egyetem padjait. Internetes szakkifejezéssel élve nevezhetnénk őt a Web 2.0 orvosi vonatkozásainak magyar evangelistájának. Ő készített számunkra egy kiváló összefoglalót a témáról, amit itten be is mutatnék. Köszi Berci!! Lássuk!
Evangelista, na így még biztos, hogy sosem neveztek. :)

Sok sikert kívánok mindnyájuknak! Én nagyon jó tendenciát látok most e téren kis hazánkban...

Ja igen, ha tudtok orvosblogokról, amiket nem említettem, mindnképpen írjatok!

Update:

Füredi Krisztián Pszichológia blogjának nem említése engem minősít. Olyan blogot készít, ami ha angolul íródna, az egyik legjobb pszicho blog lehetne a világon.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr2174370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szántó Gábor 2007.05.11. 19:14:32

Lehet, hogy nem tekinthető orvosi blognak, én Füredi Krisztiánt még ide venném. pszichologia.blog.hu/

dr_iMRE · http://www.evisit.hu 2007.05.11. 20:04:30

Hát igen! Megint nem a mennyiségre törekszik a magyar...Pedig lehetne! Annyi koponya van tele hazánkban, csak valami...egy kis...nem tudom mi hiányzik! Mi lehet az a bizonyos X-faktor?

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2007.05.11. 20:09:46

Az az X-faktor? Véleményem szerint a belefektetett ingyenmunka és idő... A többi már jönne magától, de ezt a lépést előbb mindig meg kell tenni.

Én tényleg hiszem, hogy jó az irány most.
süti beállítások módosítása