MedIQ

Még mielőtt bárki azt hinné, hogy itt az emberiség meggyalázása történt és a gonosz tudósok akarnak ilyen szörnyszülöttet létrehozni, mindössze arról van szó, hogy olyan birkát hoztak a világra, mely sejtjeinek 85%-a bárány; 15%-a emberi eredetű. Tehát teljesen bárány kinézete van, csupán bizonyos sejtjei emberi sejtre jellemző jegyeket hordoznak magukon. És nem sci-fit forgatnak a témában, csupán így szeretnék egyszerűsteni a szervtranszplantációkat.



Disznószerveket például már alkalmaznak egy ideje, és mivel transzplantálandó szervből mindig hiány van, azt valahogyan pótolni kell. Ezért vetődött fel a bárányszervek alkalmazása, melyek ezen kísérlet után még kisebb eséllyel lökődnek ki a beültetett szervezetből.

Tudvalevő, hogy a szervátültetéseknél az okozza a legnagyobb gondot (ha már megvan az átültetendő szerv), hogy a szervezet idegenként kezeli és kilöki magából. Ez azért következik be, mert a sejtek felszínén idegen molekulákat észlel a szervezet immunrendszere és próbál megszabadulni tőle. Ha a beültetett szerv minél inkább hasonlít a sejtek felépítésében a donorszervezetre, annál kisebb eséllyel lökődik ki.

Így a bárány-ember hibrid kísérlet fontos ajtókat nyithat a szervtranszplantáció területén.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr7252150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megszűnt felhasználó. 2007.03.29. 09:05:29

Én támogatom. Sőt, az emberi klónzást is helyesnek tartom ilyen célokra.
süti beállítások módosítása