MedIQ

A The Frontal Cortex blog kiemelte, hogy 2003-ban egy átlagos francia orvos fizetése 55,000 dollár volt, míg egy amerikaié 194,000 dollár évente. Majd leírja, hogy őt személy szerint megrémiszti az a tény, hogy az orvosa nincs megfelelően fizetve, hiszen az ő szívét a kezében tartó sebész ne egy középosztálybeli figura legyen, hanem (ahogy fogalmaz) egy nevetségesen magas fizetéssel bíró orvos.

Igaz, azt is megjegyzi, a túlságosan magas fizetés azt eredményezi, hogy az orvos túl sokra értékelje és különlegesnek érezze magát és képességeit. Mindenesetre tanulságos írás.

A másik hír szerint az amerikai orvostanhallgatók körében használt iPod-on lévő meghallgatható szívhangok nagyban fejlesztették a fonendoszkóp használatának képességét. A zörejek, elváltozások felismerése 40-ről 80%-ra nőtt.

Én PDA-n a Diagnosaurust használom. Bár angol nyelvű, de differenciáldiagnosztikában verhetetlen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr6851449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása