MedIQ

Néhány hete azt kérte tőlem a Stanford Egyetem, hogy egy kurzusukhoz készítsek videót és küldjem el nekik. Arról kellene röviden beszéljek, milyen a mobil egészségügy jövője és miket teszek én annak érdekében, hogy ezek a lehetőségek minél többekhez eljuthassanak világszerte.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr385398889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szijjártó Ferenc 2013.08.25. 10:58:04

A digitális jövő alapja a digitális jelen.Betegem aki még nagyapám praxisában született megkérdezte tudom-e , hogy mi a különbség köztünk? A válasz: a nagypapa rám nézett a doktor úr a számitógépre.
Nyilvánvaló hogy már nélkülözhetelen a comput. a medicinában,de a sok információért cserébe sokaktól meg is foszt, és adott esetben a személyes információk haszna / a beteg szine, szaga , gesztusai , testtartása.../ felülmulhatja a személytelen, sokszor ellenőrizhetetlen általános információk értékét.Fontos látni azt is ,hogy ki a az adatgyüjtés megrendelője, hasznositója,pl. a háziorvosi /klinikai software esetekben elsősorban az OEP/KSH.A programozók nem a gördülékeny orvos-beteg kapcsolat diszkrét háttértámogatói,hanem többnyire
a fenti bürokraták kiszolgálói és diktatúrájuk megvalósítói.
Legegyszerübb /beteg és orvos / igények közé tartozik a vizsgálati leletek gyors megismerése. A háziorvos betege leletét csak fizetett szolgáltatásként veheti meg /?!/ld Főnix szakrendelői program. Vagy: lézer kezeléshez a sarkantyú pontos helyzete alapvető, digitális képet online hozzáféréssel háziorvos nem kaphatja meg. Urológia szakrendelés nemibeteg gondozó leletét nem láthatja, adatvédelmi /?/okból. Olyan megdöbbentő esetek ezek melyek tömege nehezíti , adja a mindennapi gyakorlatot és a mindennapi korrekt szakmai munkát, a digtiális medicina gyorsabb átvételét megnehezítik.
A Meskó doktor jövőképe lehet a jutalom, ha a mai problémáinkat megoldjuk.

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2013.08.26. 08:46:56

Köszönöm a biztató szavakat! Az a küldetésem, hogy éppeb ezt a digitális világot vezessem be úgy az orvoslásba, hogy mától lehessen a gyakorlatban használni biztonsággal.
süti beállítások módosítása