MedIQ

A nyáron írtam egy igazi, beteg által kezdeményezett crowdsourcing-os sztoriról:

Legutóbb egy férfi keresett meg elküldve e-mailben minden egyes orvosi papírt és részletet. Ilyenkor természetesen jelzem, hogy orvosi tanácsot nem adok online. Abban kért tehát segítséget, hogyan jusson el az üzenete az orvostársadalomhoz. Javasoltam egy wikit vagy blogot, ezer megoldás van a megjelenésre, de a hír eljuttatása azokhoz az orvosokhoz, akik rendelkezhetnek a válasszal, na az a kihívás. 

Az Innocentive nevű oldalon 500 dollárt ajánlottak annak, aki megadja a helyes diagnózist. Az eredmény az lett, hogy több száz oldalnyi anyag jött össze az ötletekből. Egy újabb innocentive kampányban azért ajánlottak fel 500 dollárt, hogy valaki megoldást javasoljon a diagnózisok feldolgozására.

inno.jpg

Jó módszereket használtak, végig közvetlen közelről követhettem az eseményeket, minden lépésüket megírták nekem, mégsincs még megoldás az orvosi problémára. Ezért nem atombiztos a crowdsourcing az orvoslásban.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr854946183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása