MedIQ

Az USA-ban olyan eszközt fejlesztettek, mely véralkoholszintet mér akkor, amikor a sofőr a volán mögé ül. A fejlesztők szerint életek ezreit lehet majd ezzel megmenteni akár úgy, hogy ha alkoholos befolyásoltságot mér az eszköz, nem indul be az autó.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr262664214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyg80 2011.02.16. 12:57:58

Hello!

Ilyen eszköz már évek óta létezik.Utólagosan beszerelhető bármilyen járműbe.

mernokbazis.hu · http://www.mernokbazis.hu/ 2011.02.16. 12:59:06

gondolom az autósok nagyon rajonganának érte, ha egy pohár sör miatt a saját, sok pénzért vett autójuk azt mondaná, hogy "menj inkább gyalog", bár kétségtelen a szerkezet haszna és az is, hogy a fejlesztök kitettek magukért.

Ez viszont sokkal szellemesebb fejlesztés (Magának fejlesztett életmentő implantátumot a brit mérnök)
mernokbazis.hu/cikkek/mire-kepes-egy-mernok

mostmar_kicsit_unom 2011.02.16. 13:45:55

annak ellenére, hogy iszonyatosan nehezményezem az ittasan vezetést (sőt, mélyen elítélem) nem vagyok oda az olyan technikai megoldásokért, ahol az ember helyett gépek, automaták, stb. döntenek.
ez nem megoldás, a megoldás az lenne, ha megfelelő módszerrel egyszerűen "lebeszélnék" az embereket az ittas vezetés ötletéről.
számtalan probléma merülhet fel az ilyen technikai megoldásoknál, teszem azt, vészhelyzet esetén el kell jutni A-ból B-be, és az autó nem hajlandó elindulni.

azt gondolom, a döntést akkor is meg kell hagyni az embereknek, ha az alap esetben bajhoz vezethet. dönteni kell megtanulni, nem pedig a felelősséget kizárni azzal, hogy az egyén kompetenciáját megszüntetjük.
süti beállítások módosítása