MedIQ

Érdekes elemzést közölt a napokban egy amerikai orvosi blog arról, hány orvos végzettségű képviselő van a Kongresszusban. 3 szenátort és 16 kongresszusi képviselőt számolt össze, ami 3.5%-a a teljes létszámnak (a Függetlenségi Nyilatkozat aláíróinak több mint 10%-a volt orvos). A dolog pikantériája, hogy a 19-ből 18 republikánus, ami azért jelzi, hogyan állnak ezek az orvosok az egészségügy jelenleg is zajló reformjához, amit a demokrata Obama indított el. Márpedig e témában nekik van és lehet a legnagyobb hangjuk a vitákban és fontos, mit képviselnek.

Gondoltam érdekes adat lehet, nálunk hány képviselő orvos. 18-an vannak a 385-ből, ami 4.6%.

 

Nagyon sok múlik azon, ők hogyan tudják érvényesíteni elveiket, meglátásaikat. Az is fontos, hogyan jut el hozzájuk az egészségügy aktív résztvevőinek üzenete, véleménye. Az USA-ban ilyen célból hozták létre a Regulations.gov oldalt, ahol mindenki beírhatja javaslatát, illetve a healthcare.gov oldal mögött is nagyon sokan dolgoznak. Nálunk vajon mi ennek a menete?

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr522588893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Görbe Ádám · http://gpontadam.tumblr.com 2011.01.19. 09:50:31

Létezik hasonló magyar kezdeményezés: deregulacio.hu/

Azt hittem, hogy ez orvosi körökben közismert. Most sajnos nincs időb megnézni az amerikai oldalt, de a Dereguláció ügyesen vette át a Dell Ideashare oldalából az ötletek értékelhetőségét. Szerintem jó lesz, csak ismerje meg az orvosok közössége.

drHorváthTamás · http://drhorvathtamas.com/ 2011.01.19. 22:54:29

@Görbe Ádám: Szerintem a legtöbb orvos nem hallott róla. De nagyon jónak néz ki így első blikkre (másodikra is :)). A kezdeményezés jellegén, és a tartalmon kívül pozitív meglepetés volt a facebook-os belépési lehetőség is, mint technikai megoldás. Nem vártam egy magyar kormányzati (?) oldaltól ilyet. Tök jó :)

Fahang 2011.02.23. 15:21:09

Ezt megnézhetnék az orvosok, akik a törvényhozásban vannak, ha már alkotmányoznak éppen:

www.youtube.com/watch?v=VvVAh1-8ba8
süti beállítások módosítása