MedIQ

Az orvosok 86%-a használja a Google-t szakmai célokra. A kutatás arra nem tér ki, hogy hány százalékuk használja munka közben.

James Gilpin kidolgozott egy módszert, hogy a kettes típusú cukorbetegek cukorban gazdag vizeletéből hogyan lehet whisky-t készíteni. Erre tényleg nincs szó.

10 dolog, amit az orvosok nem mondanak el neked kezdve a dohányzás legveszélyesebb hatásaitól a táplálkozás egészségügyi hatásáig.

Kutatók a Neten - I. Kutatói Blog és Weboldal Találkozó Budapest, 2010. szeptember 24.

Először sikerült 3 dimenzióban ábrázolni azt a folyamatot, melynek során a DNS-hez hozzákapcsolódik egy fehérje. Bármilyen meglepő, ezt eddig csak spekuláció szintjén sikerült leírni.

Egy tanulmány szerint évente 225000 ember hal meg orvosi hibák miatt. Ebből 80000 a kórházban szerzett fertőzés, 27000 a műhiba, míg 12000 halál a szükségtelen műtét miatt következik be. A tanulmány forrásai természetesen vitathatóak.

A Max Planck Intézet kutatói olyan módszert dolgoztak ki, amellyel másodpercenként 50 képet lehet készíteni mágneses rezonancia vizsgálattal (MRI).  Azaz lényegében mozgó testrészekről is készülhet MR felvétel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr32263128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása