MedIQ

Nem kérdés, hogy egyre nagyobb közösségi hálóval rendelkezünk online, legyen az iWiW, Facebook vagy akár Twitter. Viszont a saját lakóhelyünk környékén szervezni valamit nem olyan egyszerű. Képzeljünk el egy szolgáltatást, mely a Google Maps erejét ötvözi az online közösségeink elérhetőségeivel. Valójában már tesztelnek egy ilyen rendszert Groundscrew néven.

Mondok egy példát. Ingyenes vércukormérést tervezek a környékemen és szeretnék megnyerni az ügynek minden olyan férfit és nőt, aki mondjuk 5km-en belül lakik, hiszen így van reális esély arra, hogy részt vegyenek ebben személyesen is. A Groundscrew segít nekem megszervezni mindezt. Meg tudom hívni a földrajzilag közeli ismerőseimet, sőt a területen lévő Twitterezőket is, könnyedén lehet rendezni a jelentkezőket, stb.

Különösen hasznos lehet egy ilyen szolgáltatás katasztrófák esetén, amikor a szervezést nehezíti a koordinálatlanság. Ki milyen példát tudna még kitalálni erre? Néhány ötlet videón: 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr131779624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.02.23. 20:36:59

a vércukromat lehet hogy nekem is meg kéne mérni

Rusdie 2010.02.25. 22:24:26

Lehet, hogy bennem van a hiba, de nem értem: katasztrófák esetén mit tud ez a kicsike szervezni?
süti beállítások módosítása