MedIQ

A hétvégén arról írtam, milyen veszélyei lehetnek annak, ha egy orvos vagy medikus személyes információkat oszt meg közösségi oldalakon és a betegek ezeket felhasználják különböző célokra. Példám a következő volt:

Egyrészt nem tanácsos online diagnosztizálni, másrészt orvosi értelemben a felelősség kérdése minden ilyen beszélgetéskor felmerül. Példaként hozza fel a cikk annak a doktornőnek az esetét, akit randira hívott betege a műtét után. Miután a doktornő nemet mondott, a beteg virágokat küldözgetett neki, mivel kedvenc virágát és címét is megtalálta az orvos Facebook oldalán. Egy medikusnak, orvosnak különösen vigyáznia kell arra, mit oszt meg magáról online.

Elemeztem a problémát több szemszögből is, de a végén arra tértem ki, jó lenne, ha Keserű Imre, a JogIQ bloggere is hozzászólna a témához. Tegnap meg is tette:

Az év elején pedig egy nagyon jó cikk jelent meg arról, amit egy Facebookot használónak mindenképpen tudnia kell az adatvédelmi beállításokról, az allfacebook.com oldalon, ami a következő beállításokat tanácsolja:

A végére egy tutorial videó a beállításokról:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr971581428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keserű Imre (törölt) · http://jogiq.com 2009.12.12. 12:55:52

Ehhez a bejegyzéshez kapcsolódó friss hír:

Megváltoztak a Facebook személyes adatvédelmi beállítások: hun2.org/blog/teljes/megvaltoztak_a_facebook_szemelyes_adatvedelmi_beallitasok/
süti beállítások módosítása