MedIQ

A Genomics Law Report nemrég kért fel kutatókat, etikusokat és orvosokat (köztük a Harvard, a Forbes vagy Oxford képviselőit), hogy mondják el a véleményüket a személyre szabott orvoslás előretörésének etikai, szociális és jogi problémáiról. Engem is megkérdeztek és természetesen a web 2.0-es nézőpontból írtam le a gondolataimat. Részlet:

Educating medical professionals and preparing the public to be able to provide informed consent for these activities is crucial to this next phase; as is the accessibility of the enormous and growing amount of genomic data. A new generation of web services, the so-called web 2.0, seems to be playing an important role in this movement. Through such tools, people can interact with their doctors and each other easily and they can share the results of genomic tests, resulting in a self-maintained database of human genomic information. Examples include the research project of 23andMe.com or the amyotrophic lateral sclerosis research of Patientslikeme.com.

 Íme a teljes kommentár és a lista a megkérdezettekről.

What-ELSI-is-new-article

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr991471573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása