MedIQ

Aki beteg, általában elveszettnek érzi magát, nem tudja, hova forduljon megfelelő információért, hiszen orvosa nem mindig ér rá, hogy minden betegnek részletesen elmagyarázzon egy eljárást. Pedig például azoknak, akik műtét előtt állnak, igencsak szükségük lenne egy részletes leírásra lehetőleg orvos szájából. Ezt az űrt célozza betölteni a Műtétinfo.hu oldal, melyet nemrég fedeztem fel véletlenül egy keresés során.

A weblapunkkal a betegek és hozzátartozók tájékoztatását szeretnénk segíteni. Egyszerű, érthető formában, komplex, jól illusztrált tájékoztatást adunk az ortopédiában és traumatológiában előforduló betegségekről, műtétekről. Specialisták, elismert szakemberek beszélnek a betegségekről, és megoldásokról. Rávilágítunk lényeges kérdésekre amiről érdemes szót ejteni az orvos-beteg találkozón. Videókkal, animációkkal, képekkel segítjük tovább a megértést.

A beteg felelős részévé válik a gyógyulásának, ami a kezelés kimenetelét is pozitívan befolyásolja.

Egyelőre kevéskének tűnik az az információmennyiség, amit egy-egy betegségről, műtéti eljárásról megtalálunk (lehetne linkelni más forrásokat, angolt, magyart is), illetve számtalan hasznos képet, videót lehetne még mellékelni a leírásokhoz, de én már önmagában nagyon örülök, hogy van ilyen site.

Ha bárkinek van vele tapasztalata, mondjuk műtét előtt állt és beleolvasott a cikkekbe, ossza meg velünk bátran történetét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr67877721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solness 2009.01.14. 19:20:51

@csabi741: csabi741!

menjél játszani máshová, hülyegyerek.

Chalabre (törölt) 2009.01.14. 19:25:56

Ha az ember érintett, egyből kiképzi magát az adott témát illetően jó esetben, és akkor jól jöhet. Remek ötletnek tartom, ha valóban kidolgozott, netán személyre szabott válaszokat is ad kérdésekre. Hisz már egyetlen orvosnak nem hiszünk, ha rossz hírt hoz. Más szakit is felkeresünk. Ez is lehet egy, attól függ mennyire precíz, fejlődést követő, s nem támadható más szakorvosok által.

OkoskaTo:rp 2009.01.14. 21:32:13

Sajnálom, hogy még ezt, a kifejezetten laikusoknak szánt site-ot is elérte a tipikus magyar orvosbetegség. Vagy az általános műveltséghez hozzátartozik, mi is az a labrum, vagy a "Pes anserinus bursitis"?

Daganatokból csak a különböző csontdaganatok vannak fent, mint ahogy kezelésekből és rehabilitációból is csak az ortopéd témák.

Meg ne legyen már "isovoleric sav", mert azt egyrészt isovalericnek írják, másrészt meg magyarul izovaleriánsav.

hapsi6 2009.01.15. 12:04:53

Okoska törp jellemzője hogy figyelmetlenül okoskodik:)

ez egy ortopédiai és traumatológiai betegtájékoztató tehát csak csont tumorokat fogsz találni.

Savakban nagyon jó vagy de tudhatnád hogy nincs mindennek magyar neve...
pl a pes anserinus-nak...

ha hallod orvosodtól hogy labrum szakadásod van akkor meg tudod nézni és valaki végre elmagyarázza neked mi az.

Positive thinking mate!!!

Chalabre (törölt) 2009.01.15. 18:43:14


Igen. Jó lenne, ha az orvosok is végre feltörnék a szakmai kódjaikat, ahogy mostanság a banki szférában szokás. Hogy mindenki, a laikusok is megértsék mégis mi zajlik a saját testükben. El lehet azt mondani közérthető nyelven is, csak akarni kell. Szerencsére akadnak olyan orvosok, professzorok, akik nem átallanak erre a szintre lesüllyedni :-). Ők az igazi gyógyítók! Nem hagynak minket magunkra a rengetegben.

süti beállítások módosítása