MedIQ



  • Miért halnak hamarabb a férfiak? (Medipress): A kutatók már évek óta igyekeznek rájönni, hogy a férfiaknak miért van csaknem mindenütt rövidebb várható élettartama, mint a nőknek. A különbségnek genetikai, fiziológiai, magatartásbeli vagy környezet-meghatározta okai lehetnek. Így az orvosok egy idő óta már a nemi hormonok szerepét vizsgálják az immunrendszerre vagy a szív- és keringési rendszerre. A férfi tesztoszteron hormon például több mint 20 gént kapcsol be, amelyek elősegítik a szív- és keringési betegségek keletkezését.


  • Végül pedig egy új együttműködésről, mely a Ozmosis nevű orvosi közösségi site és a The Doctor’s Channel nevű orvosok videóit bemutató szolgáltatás között jött létre. A napokban éppen arról beszéltem, hogy ilyen együttműködések szükségesek, hogy a kicsi, ám értékes szolgáltatások is fent tudjanak maradni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr70440851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása