MedIQ

A weborvos.hu-n megjelent egy cikk Lóránth Ida tollából az átalakuló orvostudományról, melyben a robotika és az orvoslás kapcsolatát boncolgatja. Két dolog miatt írok erről:

  • egyrészt, mert többször is említi, idézi Haidegger Tamás szavait, aki a MedIQ-nek is adott interjút nemrég:Az orvoslás és a robotika: sebészet a jövőben
  • másrészt Lóránth Ida ezt írja: Egy internetes portálnak (MedIQ) adott nyilatkozatában Haidegger Tamár így fogalmaz...

 
Az előbbinek nagyon örülök (kicsit büszke is vagyok). Az utóbbival az a gond, hogy jelzi az orvoslásban dolgozók webhez való viszonyát. A MedIQ nem portál, messze van még attól, de igazából sosem lesz az. A MedIQ egy blog. Sőt, ahogy ezt a legnagyobb magyar hírportálok is csinálják, természetesen nem linkelnek az eredeti forrásra.

Még mielőtt bárki azt gondolná, mit elégetlenkedek itt, örüljek, hogy megemlítettek: azt szeretném elérni (és ezért pedálozok, hogy előadásokat tarthassak klinikákon, tanszékeken a témáról), hogy az orvoslás minden résztvevője legyen tisztában legalább az alapfogalmakkal. Aztán majd tudnak alkalmazkodni a web orvoslásban nyújtott előnyeihez (podcast, RSS, virtuális világ, videocast). Ez csak az ő javukat szolgálja. Ha valaki nem ért egyet, tekintsen egy pillantást erre az angol nyelvű, Medicine 2.0 című lapra.

Köszöni a MedIQ az említést és nagyon sok sikert kíván Haidegger Tamásnak, akivel még biztosan fogunk találkozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr53122783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inspectorcallahan 2007.07.23. 13:01:10

Tudom, hogy nem ide vág, de azt szeretném kérdezni, hogy a diagnosaurus elfut PC-n?
süti beállítások módosítása