MedIQ

portable-dialysis_1412597373.png_600x455

A mesterséges hasnyálmirigyen évek óta dolgozik többek között a Medtronic cég, hogy a cukorbetegséggel küzdő páciensek mindennapjai megkönnyíthessék. Egyre több, nem működő szervet, leszünk képesek működésre bírni vagy akár helyettesíteni. Most bemutatták a még kezdetleges koncepcióját egy viselhető művese eszköznek

Lényegében arról van szó, hogy a dialízishez használt készüléket szedték darabokra és tették viselhetővé. Ehhez meg kellett oldani az energiaigényét (elemes lett) és hogy ne kelljen külső vízforráshoz kapcsolni (ez visszaforgatja és szűri a felhasznált vizet). 

Most még kb. 4 és fél kg-ot nyom, de 16 páciensen fogják tesztelni. Várhatóan a technika fejlődésével egyre kisebb és könnyebb lesz. 

Aki azon gondolkozik, mire lehet jó egy ilyen fejlesztés, kérdezzen meg olyan pácienst, aki a dialízis központhoz van kötve élete során. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr956764075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása