MedIQ

Brutális sztorival sokkol a Scientific American tudományos lap, mely azzal kezdődött, hogy egy amerikai nő speciális kozmetikai műtéten esett át. Zsírleszívással a hasi zsírrétegéből mintát vettek, őssejtet izoláltak és ezeket a sejteket, melyek egyébként bármilyen sejtté képesek átalakulni, injektálták az arcába, főleg a szem köré, mivel új sejtek születését fogja ez a kezelés eredményezni és szó szerint megfiatalodik a bőr.

Csakhogy egy másik anyagot is fecskendeztek a bőre alá, melyet 20 éve használnak ránctalanítóként. Az anyag kálcium-hidroxi-apatitot tartalmaz, mely az őssejtek fejlődését valószínűleg más irányba kezdte el terelni, mégpedig a csont irányába.

Ez azt eredményezte, hogy a hatvanas éveiben járó hölgy csak fájdalommal tudta kinyitni a jobb szemét, és minden nyitáskor egy furcsa kattogó zajt hallott, bizony a szemhéjában kinőtt csont okozta ezt.

A csontrészt eltávolították, de mivel még lehet ugyanilyen irányban elindított őssejt az arcában, elméletben bármikor jelenkezhetnek hasonló problémái.

Csak csínján az őssejtkezelésekkel...

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr355002927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HonlapCentrum (Pécs) · http://www.honlapkeszites-pecs.com 2013.01.20. 15:57:24

Ez elég durva, de pont ezért nem kell erőltetni az ilyen dolgokat.
süti beállítások módosítása